۱- دارای ماده ای است بنام ( اوله آکانتال ) است که اثری مشابه ایبوپروفن دارد و و ضد درد است . با مصرف روزانه 50 گرم روغن زيتون، حدود 9 ميلي گرم اوله آکانتال به بدن مي رسد، اين مقدار يک دهم ميزان داروي ايبوپروفني است که براي کاهش درد يک فرد بزرگسال تجويز مي شود.
2- بیش از سه چهارم چربی موجود در روغن زیتون را اسیدهای چرب اشباع نشده تشكیل می دهند. اسیدهای چرب اشباع نشده چربی های مفیدی هستند كه در روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان نیز یافت می شوند. به همین علت متخصصان تغذیه مصرف روغن های گیاهی را توصیه می كنند.
3- چربی روغن زیتون یكی از چربی های تشكیل دهنده دیواره سلول های بدن است و خاصیت آنتی ا كسیدان طبیعی به سلول ها می دهد. یعنی مقاومت سلول ها را در برابر بیماری سرطان افزایش می دهد. زیتون یا روغن آن خون را هم رقیق می كند. به علت مصرف روزانه زیتون در كشورهای منطقه مدیترانه، انواع بیماری سرطان و سكته های قلبی آمار بسیار پایین تری را در این مناطق نسبت به سایر نقاط جهان نشان می دهند.
4- مصرف روغن زیتون به خصوص در سنین رشد سبب بهبود حافظه و بالا رفتن قدرت یادگیری در كودكان می شود. به خانم های باردار نیز توصیه می شود برای تأمین چربی مورد نیاز بدنشان روغن های گیاهی به خصوص روغن زیتون مصرف كنند .
5- چربی روغن زیتون تنها چربی است كه موجب كاهش LDL یا «كلسترول بد» در خون می شود و ریسك ابتلا به سكته قلبی را پایین می آورد اما «كلسترول مفید» یا همان HDL را افزایش می دهد.
6- روغن زیتون همچنین حاوی ویتامین E است، ویتامینی كه برای حفظ سلامت و زیبایی پوست و مو ضروری است. مصرف مداوم روغن زیتون پوست را شاداب نگاه می دارد و كمك می كنند سلول های پوست فرم و انعطاف پذیری خود را حفظ كنند.
7- آنزیم مخصوصی در بدن سبب آغاز درد می شود. «اوله آكانتال» مانند كلیدی است كه این آنزیم مخصوص را قفل می كند و از آغاز پروسه درد جلوگیری می كند. این پژوهشگران در ادامه این مقاله كه در مجله تخصصی طبیعت در آمریكا به چاپ رسیده است عنوان می كنند: با مصرف روزانه حدود پنجاه گرم روغن زیتون بدن نزدیك به ۹ میلی گرم «اوله آكانتال» دریافت می كند. این مقدار یك دهم میزان ایبوفرونی است كه برای كاهش درد در یك بزرگسال تجویز می شود. دانشمندان می گویند كه هر چند روغن زیتون مرغوب قیمت بالایی دارد، اما فواید آن اهمیت بیشترین نسبت به قیمت آن دارد.
8- مصرف روغن زيتون به صورت منظم، هر دو فشار خون سيستولي و دياستولي را کاهش مي دهد و مقدار دوز داروهاي لازم براي کاهش فشارخون را در بيماران کم مي کند.
9- روغن زيتون با کمک به جذب کلسيم، باعث رسوب آن در استخوانها شده و از پوکي استخوان جلوگيري مي کند.
10- روغن زيتون از بروز فراموشي و آلزايمر در افراد مسن جلوگيري مي کند، ولي مکانيسم عمل آن ناشناخته است. به نظر مي رسد اسيدهاي چرب غيراشباع موجود در روغن زيتون مي تواند باعث حفظ ساختار غشاي سلولهاي مغزي شوند.
11- مواد آنتي اکسيدان خصوصاً ويتامين E موجود در روغن زيتون از ايجاد راديکالهاي آزاد و فرآيند اکسيداسيون در سلولهاي پوستي و ايجاد سرطانهاي پوست جلوگيري مي کند و کمک مي کند تا سلولهاي پوست انعطاف پذيري خود را حفظ کرده و عوارض پيري ديرتر ظاهر شود.
12- ويتامين E موجود در روغن زيتون براي حفظ سلامت و زيبايي پوست و مو ضروري است. مصرف مداوم آن، پوست را شاداب نگه مي دارد .
13- ماساژ پوست با روغن زيتون، تعريق را کاهش داده و مژه و ابرو را تقويت مي کند.
14- کمپرس پوست با روغن زيتون در موارد آفتاب زدگي و سرمازدگي ، گزش مار و عقرب و نيش حشرات باعث التيام آن مي شود. همچنين سوزش و درد ناشي از سوختگي را تسکين داده و از بروز تاول جلوگيري مي کند15- براي برطرف کردن خشکي و ترک پوست مي توان از مخلوط روغن زيتون با گليسيرين به نسبت مساوي استفاده کرد.
16- طرفي روغن زيتون کشش ماهيچههاي حلقوي را در پايين معده کاهش مي دهد و در حرکت توده غذا به سمت روده تأخير ايجاد مي کند، در نتيجه محتويات معده به آهستگي و به تدريج وارد دوازده مي شود و احساس سيري مدت بيشتري طول مي کشد و با کاهش اشتها فرد مي تواند غذاي کمتري مصرف کند.
17- رشد نوزاداني که مادران آنها روغن زيتون مصرف مي کنند، از نظر قد و وزن و رفتارهاي روان شناختي بهتر است. همچنين نوزاد براي جلوگيري از اکسيداسيون مواد در اثر ورود اکسيژن هوا، به ويتامين E نياز دارد. اگر چه ميزان اين ويتامين در روغن زيتون زياد نيست، ولي براي جلوگيري از اثرات اکسيداسيون کافي است.
18- اين ويتامين در مدت شيردهي در پستانها تغليظ مي شود و مادر بايد ذخيره کافي از آن را در بدن خود داشته باشد تا مقدار مورد نياز اين ويتامين براي نوزاد در شير ترشح شود .
19- مصرف ميزان کافي ويتامين E در نوزادان داراي نارسايي لوزالمعده و کليه ضروري است .
20- روغن زيتون، اسيدهاي چرب مورد نياز براي رشد نوزاد را فراهم مي کند و نسبت اسيد لينولئيک به اسيد لينولنيک آن مشابه شير مادر است.
21- مصرف روغن زيتون در سنين رشد، سبب بهبود حافظه و بالا رفتن قدرت يادگيري در کودکان مي شود.
22- ثابت شده رژيم غذايي غني از روغن زيتون بيشتر از غذاهاي کم چرب به کاهش وزن کمک مي کند. در واقع آنچه در بروز چاقي مؤثر است، نوع چربي مصرف شده است، نه مقدار چربي موجود در غذا.
23- .اکسيداسيون درون سلولي، عامل مهمي در ايجاد سرطان است و مواد آنتي اکسيدان موجود در روغن زيتون، مقاومت سلولها را در برابر اکسيداسيون و سرطان افزايش مي دهد.
24- مصرف منظم روغن زيتون باعث تسکين علائم اين بيماري مي شود. افرادي که ميزان کمي روغن زيتون مصرف مي کنند، 5/2 برابر افرادي که رژيم غذايي سرشار از اين روغن را دارند به التهابات روماتيسمي مبتلا مي شوند. مکانيسم اين عمل هنوز مشخص نشده است، ولي اين اثر احتمالاً به آنتي اکسيدانهاي موجود در روغن زيتون مربوط مي شود
25- روغن زيتون، صفرا بر است و باعث تخليه کيسه صفرا مي شود، به اين ترتيب که انقباض کيسه صفرا و توليد نمکهاي صفراوي را در کبد تحريک کرده و در نتيجه دفع کلسترول را از طريق صفرا افزايش مي دهد و از ايجاد سنگهاي صفراوي جلوگيري مي کند.
26- روغن زيتون به علت داشتن سيتواسترولها مانع جذب کلسترول در روده کوچک مي شود و جذب عناصر معدني مثل کلسيم، منيزيم و آهن را افزايش مي دهد
27- روغن زيتون ملين است و از يبوست جلوگيري مي کند همچنين اين روغن، انگلها و کرم هاي روده را از بين مي برد.
28- دم كرده برگ درخت زیتون تب بر است و مصرف روزانه این دم كرده به عنوان چای آرامش بخش و كاهنده استرس است. چای برگ زیتون فشار خون را هم پایین می آورد.
29- روغن زیتون تنها روغنی است که توسط معده بسیار خوب تحمل میشود.در واقع روغن زیتون عملکرد محافظتی برای معده داشته و این ارگان را از زخم و التهاب محافظت میکند.
30- این روغن سبب افزایش ترشح صفرا و هورمونهای لوزالمعده میشود و بهتر از هر دارویی از این دو عضو محافظت میکند در نتیجه میتواند از تشکیل سنگهای صفراوی نیز جلوگیری کند.
31- دانشمندان پرتغالی دانشگاه پورتو به تازگی دریافتند که در روغن زیتون نوعی آنتی اکسیدان وجود دارد که سلولهای قرمز خون را از صدمه دیدن محافظت میکند. لذا نقش روغن زیتون در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی از مدتها پیش اثبات شده است.
۳۲- قولنجهای ناشی از نفریت و مسمومیت سرب مخصوصاً برای كارگران چاپخانهها كه با حروف سربی سر و كار دارند، استفاده میشود. (روغن زیتون در رفع تحریكات ناشی از جذب سموم مختلف، اثر شگرفی از خود نشان میدهد.)
33- روغن زیتون در رفع سرفههای خشك همراه با حالات تحریك آمیز، انسداد روده، بیماریهایی كه ایجاد التهاب در دستگاههای داخلی مینماید و مسمومیت از مواد زایل كننده و از بین برنده بافتها، اثر مفید دارد.
34- ماساژ دادن روغن زیتون تازه بر روی پوست سر، هنگام شب (قبل از خوابیدن) و ادامه آن به مدت 10 روز، از ریزش موی سر جلوگیری میكند. پس از این عمل سر را با پارچهای پوشانده و هنگام صبح با شامپو یا صابون، موی سر را بشوئید.
35- روغن زیتون برای خشكی پوست به كار میرود. (خشكی بیش از اندازه پوست میتواند ایجاد مشكل كند لذا استفاده از روغنهای گرم گیاهی میتواند بر سست شدن و نرم شدن شوره سر كمك كند یكی از این روغنهای گرم، روغن زیتون است.)
36- برای درمان جوشهای صورت توصیه میشود از زیتون استفاده كنید. (بدین صورت كه آن را به دو نیم كرده و روی موضع قرار دهید.)
37- برای برطرف كردن تَرَك پوست از روغن زیتون استفاده نمائید.
38- یكی دیگر از موارد مصرف زیتون در بیماریهای پوستی است كه اثر معجزه آسایی در روند بهبودی بیماریهای پوستی دارد.
39- ماساژ مخلوط گلیسیرین و روغن زیتون كه به نسبت مساوی از هر یك تهیه شده باشد، برای رفع خراشهای پوست و حفاظت و تأمین بهداشت آن مؤثر میباشد. استفاده از مخلوط مذكور در غالب نواحی معمول است.
40- روغن زیتون حاوی ویتامینهایی است كه به اصطلاح رادیكالهای آزاد را از بین میبرد. (رادیكالهای آزاد مولكولهای ناپایداری هستند كه در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء، بنفش خورشید به وجود آمده و به سلولهای پوست صدمه میرساند.)
41- پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است.
42- ماساژ دادن روغن زیتون تازه بر روی پوست بدن كودكان مبتلا به نرمی استخوان و كم خونی، اثرات مفید ظاهر میكند.
43- از خیساندن سیر له شده به مدت 2 تا 3 روز در 200 گرم روغن زیتون تازه خمیری حاصل میشود، كه اگر در روماتیسم، دردهای عصبی و در رفتگیهای عضوی، بر روی موضع دردناك گذاشته شود، اثر تسكین دهنده دارد.
44- از روغن زیتون تازه به صورت ماساژ بر روی لثه دندان، در درمان پیوره، میتوان نتایج مفیدی به دست آورد.
منبعک شیرین بانو